TRIPLE A INTELIGÊNCIA EMPRESARIAL

Reforma - Interiores - Comercial | Renovation - Interior design - Comercial

Localização | Location: Canoas, RS - Brasil 

Área|Area: 286m²

Ano do projeto | Year: 2017

 

'Triple A - Business Intelligence' is an accounting and management company located in Canoas/RS. Consolidated in the market for many years, the company's physical space did not show some of its values, such as joviality, modernity and adaptation to market evolutions.

The starting point for the design of the project was a survey conducted with the employees to understand the interrelationship between workers and the work space. By compatibilizing interviews with technical, aesthetic and conceptual analysis, several walls were removed to make the ground floor integrated and visually permeable. To allow the removal of walls, metalic pillars and beams were used as structural reinforcements.

The colors blue and green, presented in the brand, were used as a way of distinguishing the usability of spaces. Right at the entrance, there is an enjoyable area that serves for rest, meetings or as a work platform. The rubber floor indicates the route between the work stations, which received new furniture. The kitchen and recreation area were also revitalized to promote social interaction among workers.

A 'Triple A - Inteligência Empresarial' é uma empresa de contabilidade e gestão localizada em Canoas/RS. Consolidada no mercado há muitos anos, o espaço físico da companhia não transparecia alguns de seus valores, como jovialidade, modernidade e adaptação às evoluções do mercado.

Assim, o ponto de partida para a elaboração do projeto foi uma pesquisa realizada com os funcionários para compreender a inter-relação entre os trabalhadores e o espaço laboral. Compatibilizando as entrevistas com a análise técnica, estética e conceitual, diversas paredes foram removidas para tornar o andar térreo integrado e visualmente permeável. Para possibilitar a remoção das paredes, pilares e vigas metálicas foram o utilizados como reforços estruturais.

As cores azul e verde, constantes na marca, foram empregadas como forma de distinguir a usabilidade dos espaços. Logo no acesso, destaca-se uma área descontraída que serve para descanso, reuniões ou como plataforma de trabalho. O piso emborrachado indica o percurso entre as estações laborais, que receberam novo mobiliário. A cozinha e a área de recreação também foram revitalizadas para promover o convívio social entre os trabalhadores.

8a.jpg
7b.jpg
9a.jpg
1b.jpg
2a.jpg
6a.jpg
3a.jpg
4a.jpg
5a.jpg
43499937_282004975752447_495318241577533
43500556_1959659294072878_79673792027038

Levantamento

A demolir/construir

43625956_310333746446529_527829984367083

Proposta

Antes | Before:

TNG_3427-1030x687-4-1030x687.jpg
18196053_1337023809707592_290686188_o.jp
18175781_1337023509707622_1048029307_o.j
18160081_1337021653041141_91375718_o.jpg
18159487_1337023586374281_783356694_o.jp
18160029_1337023053041001_889320153_o.jp
18175277_1337023796374260_473016133_o.jp
18159926_1337021429707830_680513132_o.jp